Cat 6 

Cat6 Kablo
Gigabit hızında veri taşıyan bir çeşit olan cat6 kablo yüksek veri geçişi özelliği ile fark yaratır. Cat5 kabloya oranla yabancı sinyallerden daha az etkilenen ürün, 250 mhz’e kadar yüksek performans gösterebilmektedir. Veri akışının istenen kalitede gerçekleşebilmesi için, sistemde kullanılan diğer elemanların da kalite açısından cat6 kablo kadar üst seviyede olması gerekmektedir. Haberleşme alanında yaşanan gelişmeler nedeniyle yaşanan karmaşık ağ sorunları Cat kablo türlerinin kullanımı ile sorun olmaktan çıkar.
Kablonun Genel Özellikleri Nelerdir?
4 çift teli bulunan ürün, dış kaplamasına göre değişiklikler göstermektedir. -20 ila +60 derecede yüksek performans gösterme özelliğine sahip olan kablonun çevresi alüminyum kaplamadır. Parazitlere karşı üstün koruma sağlayan kabloların kullanım aşamasında düzgün bir şekilde topraklanması gerekmektedir. Bütün bileşenlerin aynı kategoride yer alması verimli sonuç elde edilmesi için zorunludur.
Doğru tercih edilerek hazırlanan kablolama sistemleri kullanıcıların en az 10 yıl sorun yaşamasına engel olacaktır. Data veya telefon kablolamalarında UTP adı verilen türlerin seçilmesi önerilmektedir. Bu şekilde ileride IP telefona geçmek isteyenler sadece telefon değişikliği yaparak hizmet alımına devam edebilirler.
Cat6 Kablo İçin Kullanılan Uygun Uzaklık Kaç Metredir?
Ses ve görüntü sinyallerinin ulaşması için tercih edilen Cat6 kablo için önerilen en uzun ölçü 100 metredir. Şirketimiz kablolama alanında verdiği hizmetleri ile müşterilerinin en temel ihtiyaçlarının sorunsuz bir şekilde karşılanmasına çalışmaktadır.